Strips in het vreemdetalenonderwijs

Op woensdag 10 oktober organiseert de ANBF in samenwerking met Henallux en La Baie des Tecks een decentrale activiteit die van 13.30 tot 18.00 uur in de lokalen van La Baie des Tecks in Namur zal plaatsvinden.

Programma

  • 13.30 – 13.45: Ontvangst
  • 13.45 – 14.00: Presentatie ANBF-activiteiten 2018 – 2019
  • 14.00 – 15.00: “Strips in het Nederlandse taalgebied” (Gert Meesters, Universiteit Lille – stripjournalist Knack Focus)
  • 15.00 – 16.00: Reflecties over de relevantie van het gebruik van strips in het vreemdetalenonderwijs (Vincent Fourie, Henallux).
  • 16.00 – 16.45: Presentatie van pedagogisch materiaal in verband met de strip “Masker van de wereld” van Steve van Bael (Sophie Rolain, Ste-Begge Andenne).
  • 16.45 – 17.45: Vraag en antwoord gevolgd door bezoek aan de afdeling strips in vreemde talen in la Baie des Tecks en (afscheids)drankje.

Waar?

Traverse des muses, 17, 5000 Namur (station van Namur, op 5 min. achter het NMBS-station van Namen. )

Parkeermogelijkheden in de buurt moeilijk door werkzaamheden. Toegang via de Rue de la Pépinière (langs geel gebouw met toren). De Baie des Tecks is het gebouw aan de achterkant van het binnenpleintje.

Hoe?

U kunt zich vóór zaterdag 6 oktober 2018 online aanmelden via het inschrijvingsformulier. Om organisatorische redenen (aantal beschikbare zitplaatsen en fotokopieën) is tijdige aanmelding een must.

Inschrijvingsgeld

Gratis

Recente artikelen

Zomercursus Nederlands in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Van 28 augustus t.e.m. 8 september wordt in Louvain-la-Neuve een zomercursus Nederlands georganiseerd voor aankomende studenten die hun Nederlands willen bijschaven en zich willen klaarstomen voor een universitaire opleiding.

Lees verder

Webinar Subsidie aanvragen bij de Taalunie: waarvoor, hoe en wanneer?

Categorieën:

Tags :

Wil je een activiteit organiseren voor je leerlingen? Ben je van plan om met collega's aan een didactisch project te beginnen? Op 16 mei vertelt een webinar je er alles over.

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Webinar Talenplan Waals Gewest

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust: concert en lezing

Categorieën:

De vakgroep Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik nodigt u van harte uit voor een concert-lezing door professor Frank van Vree en fluitiste Eleonore Pameijer, die plaatsvindt op donderdag 26…

Lees verder