Onderzoeksmarkt 2015: Oproep voor papers

De tweejaarlijkse onderzoeksmarkt van de ANBF vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 november aan de Université Libre de Bruxelles.

Informatie

Deze bijeenkomst wil een stand van zaken bieden van de neerlandistiek in al haar facetten (taalkunde, letterkunde, vertaalwetenschap, zakelijk Nederlands, didactiek van het Nederlands als vreemde taal, etc.) Zowel lopend onderzoek als vernieuwende projecten uit de onderwijspraktijk komen in aanmerking.

Met deze onderzoeksmarkt wil de ANBF neerlandici die actief zijn op een van deze gebieden, de kans geven hun werk voor te stellen aan een breed publiek van geïnteresseerden.

Oproep tot bijdragen

Wenst u een bijdrage te leveren, dan wordt u vriendelijk verzocht vóór 15 augustus a.s. een titel en een abstract van hoogstens 300 woorden, samen met uw naam en affiliatie, te sturen naar Evie Tops (etops@ulb.ac.be). Daarbij hebt u de keuze tussen twee mogelijkheden:

  • een lezing van 20 minuten (+10 minuten discussie), of
  • een poster met korte uitleg tijdens een aparte sessie.

De werktalen zijn het Nederlands en het Frans. Alle inzendingen worden geëvalueerd door een wetenschappelijke commissie. Antwoord kan worden verwacht tegen 15 september 2015.

Het definitieve programma zal eind september meegedeeld worden. Bijdragen kunnen ter publicatie worden aangeboden aan n/f, het tijdschrift van de vereniging.

Organisatie

Evie Tops, Jürgen Jaspers, Stéphanie Loriaux, Dag Houdmont en Laurent Nicaise (ULB)

Praktische informatie

Datum: vrijdag 27 november 2015
Locatie: Université Libre de Bruxelles
Contact: etops@ulb.ac.be

Prijs

Gratis voor leden, €30 voor niet-leden, €15 voor studenten en werkzoekenden.

Recente artikelen

Didactiekdag in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Nederlands op een actieve manier leren? Dat kan! Tijdens die didactiekdag neem je deel aan twee workshops. In de eerste ontdek je praktische werkvormen met poëzie, teksten, films en muziek voor een motiverende klaservaring. De…

Lees verder

Zomercursus Nederlands in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Van 28 augustus t.e.m. 8 september wordt in Louvain-la-Neuve een zomercursus Nederlands georganiseerd voor aankomende studenten die hun Nederlands willen bijschaven en zich willen klaarstomen voor een universitaire opleiding.

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Webinar Subsidie aanvragen bij de Taalunie: waarvoor, hoe en wanneer?

Categorieën:

Tags :

Wil je een activiteit organiseren voor je leerlingen? Ben je van plan om met collega's aan een didactisch project te beginnen? Op 16 mei vertelt een webinar je er alles over.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Webinar Talenplan Waals Gewest

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder