Onderzoeksmarkt 2015: Oproep voor papers

De tweejaarlijkse onderzoeksmarkt van de ANBF vindt dit jaar plaats op vrijdag 27 november aan de Université Libre de Bruxelles.

Informatie

Deze bijeenkomst wil een stand van zaken bieden van de neerlandistiek in al haar facetten (taalkunde, letterkunde, vertaalwetenschap, zakelijk Nederlands, didactiek van het Nederlands als vreemde taal, etc.) Zowel lopend onderzoek als vernieuwende projecten uit de onderwijspraktijk komen in aanmerking.

Met deze onderzoeksmarkt wil de ANBF neerlandici die actief zijn op een van deze gebieden, de kans geven hun werk voor te stellen aan een breed publiek van geïnteresseerden.

Oproep tot bijdragen

Wenst u een bijdrage te leveren, dan wordt u vriendelijk verzocht vóór 15 augustus a.s. een titel en een abstract van hoogstens 300 woorden, samen met uw naam en affiliatie, te sturen naar Evie Tops (etops@ulb.ac.be). Daarbij hebt u de keuze tussen twee mogelijkheden:

  • een lezing van 20 minuten (+10 minuten discussie), of
  • een poster met korte uitleg tijdens een aparte sessie.

De werktalen zijn het Nederlands en het Frans. Alle inzendingen worden geëvalueerd door een wetenschappelijke commissie. Antwoord kan worden verwacht tegen 15 september 2015.

Het definitieve programma zal eind september meegedeeld worden. Bijdragen kunnen ter publicatie worden aangeboden aan n/f, het tijdschrift van de vereniging.

Organisatie

Evie Tops, Jürgen Jaspers, Stéphanie Loriaux, Dag Houdmont en Laurent Nicaise (ULB)

Praktische informatie

Datum: vrijdag 27 november 2015
Locatie: Université Libre de Bruxelles
Contact: etops@ulb.ac.be

Prijs

Gratis voor leden, €30 voor niet-leden, €15 voor studenten en werkzoekenden.

Recente artikelen

Webinar Talenplan Waals Gewest

6 maart 2023

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

19 december 2022

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

6 maart 2023

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust: concert en lezing

8 januari 2023

Categorieën:

De vakgroep Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik nodigt u van harte uit voor een concert-lezing door professor Frank van Vree en fluitiste Eleonore Pameijer, die plaatsvindt op donderdag 26…

Lees verder

Desiderius Erasmus Leerstoel: Nederlands over de grenzen

28 oktober 2022

Categorieën:

Bij het begin van dit academiejaar 2022-2023 gaat aan de UCLouvain een leerstoel Neerlandistiek, gesteund door de Nederlandse ambassade, van start : de ‘Desiderius Erasmus Leerstoel: Nederlands over de grenzen’.

Lees verder