Onderzoeksmarkt 2015: Nieuws over het Nederlands

Op vrijdag 19 februari 2015 zal de tweejaarlijkse onderzoeksmarkt van de NVT plaatsvinden in Brussel (Université Libre de Bruxelles).

Informatie

Het doel van deze bijeenkomst is de balans op te maken van het actuele onderzoek in de neerlandistiek. Uiteenlopende vakgebieden als taalkunde, literatuur, vertaalwetenschap, bedrijfstaal en de didactiek van het Nederlands als vreemde taal komen aan bod. Er zal aandacht worden besteed aan lopende onderzoeksprojecten en aan innovatieve didactische toepassingen in het onderwijs. Deze onderzoeksmarkt biedt neerlandici die op deze gebieden actief zijn de gelegenheid hun werk aan een breder publiek te presenteren.
De ANBF wil het forum bij uitstek zijn voor neerlandici in Franstalig België en Frankrijk. De studiedag is dan ook een unieke gelegenheid om collega’s met verschillende achtergronden te ontmoeten en vruchtbare samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Programma

Het gedetailleerde programma is hier te downloaden.

Locatie

Université Libre de Bruxelles, Faculté de Lettres, Traduction et Communication
Avenue F.D. Roosevelt 50 (gebouw A, deur Z)
CP 175
1050 Bruxelles

Routebeschrijving

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen zich tot 12 februari inschrijven via het formulier op de website. De inschrijving is gratis voor leden en bedraagt €30 voor niet-leden (€15 voor studenten en werkzoekenden). De broodjeslunch en de borrel zijn inbegrepen.

Het inschrijvingsgeld is vooraf over te maken op rekeningnummer 001-2693456-36 van de ANBF (IBAN: BE 4600126934563 / BIC: GEBABEBB).

Contactpersoon voor het organisatiecomité : Evie Tops (etops@ulb.ac.be)

Recente artikelen

Zomercursus Nederlands in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Van 28 augustus t.e.m. 8 september wordt in Louvain-la-Neuve een zomercursus Nederlands georganiseerd voor aankomende studenten die hun Nederlands willen bijschaven en zich willen klaarstomen voor een universitaire opleiding.

Lees verder

Webinar Subsidie aanvragen bij de Taalunie: waarvoor, hoe en wanneer?

Categorieën:

Tags :

Wil je een activiteit organiseren voor je leerlingen? Ben je van plan om met collega's aan een didactisch project te beginnen? Op 16 mei vertelt een webinar je er alles over.

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Webinar Talenplan Waals Gewest

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust: concert en lezing

Categorieën:

De vakgroep Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik nodigt u van harte uit voor een concert-lezing door professor Frank van Vree en fluitiste Eleonore Pameijer, die plaatsvindt op donderdag 26…

Lees verder