Onderzoeksmarkt 2013: Nieuws over het Nederlands

Op vrijdag 29 november 2013 zal de tweejaarlijkse onderzoeksmarkt van de ANBF plaatsvinden in Namen (Université de Namur).

Informatie

Deze bijeenkomst wil een stand van zaken van lopend onderzoek in de neerlandistiek bieden in haar verschillende facetten (taalkunde, letterkunde, vertaalwetenschap, zakelijk Nederlands en didactiek van het Nederlands als vreemde taal). Daarbij zal zowel aandacht worden geschonken aan lopende onderzoeksprojecten als aan innoverende didactische toepassingen uit de onderwijspraktijk. Met de onderzoeksmarkt wil de ANBF de neerlandici die actief zijn op een van deze gebieden de kans geven hun werk voor te stellen aan een breed publiek belangstellenden.

De ANBF profileert zich als hét forum voor neerlandici die in Franstalig België en Frankrijk werkzaam zijn. De onderzoeksmarkt vormt dan ook een unieke gelegenheid om collega-neerlandici uit verschillende richtingen te ontmoeten en verdere samenwerkingsverbanden op touw te zetten.

Programma

  • 9.30: Onthaal & koffie (Salle académique, gelijkvloers)
  • 10.00: Algemene ledenvergadering (Lokaal L22)
  • 11.00: Parallelle sessies 1, 2 en 3 (Lokalen L52, L22 & L55)
  • 13.00: Lunch (Salle académique, gelijkvloers)
  • 14.00: Parallelle sessies 4 & 5 (Lokalen L53 & L56)
  • 16.00: Borrel

Op dezelfde dag organiseert GermAN, de oudstudentenvereniging van de afdeling Germaanse Talen en Letterkunde van de UNamur, haar jaarlijkse bijeenkomst. Op het programma staat o.a. een optreden van Bert Kruismans (www.kruismans.com), om 19 u. Deelnemers van de Onderzoeksmarkt die dat wensen, kunnen dit optreden kosteloos bijwonen.

Waar ?

De onderzoeksmarkt wordt georganiseerd aan de Faculté de Philosophie et lettres van de Université de Namur (rue Joseph Grafé 1, 5000 Namur), op loopafstand van het station.

Voor een precieze routebeschrijving, zie hier.

De deelnemers zullen onthaald worden in de Salle académique (gelijkvloers).

De lokalen voor de algemene ledenvergadering en de verschillende lezingen bevinden zich in dezelfde vleugel van het gebouw (rue Joseph Grafé 1).

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen zich tot 22 november inschrijven via het formulier op de website. De inschrijving is gratis voor leden en bedraagt €30 voor niet-leden (€5 voor studenten, €15 euro voor werkzoekenden). De broodjeslunch en de borrel zijn inbegrepen.

Het inschrijvingsgeld is vooraf over te maken op rekeningnummer 001-2693456-36 van de ANBF (IBAN: BE 4600126934563 / BIC: GEBABEBB).

Recente artikelen

Zomercursus Nederlands in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Van 28 augustus t.e.m. 8 september wordt in Louvain-la-Neuve een zomercursus Nederlands georganiseerd voor aankomende studenten die hun Nederlands willen bijschaven en zich willen klaarstomen voor een universitaire opleiding.

Lees verder

Webinar Subsidie aanvragen bij de Taalunie: waarvoor, hoe en wanneer?

Categorieën:

Tags :

Wil je een activiteit organiseren voor je leerlingen? Ben je van plan om met collega's aan een didactisch project te beginnen? Op 16 mei vertelt een webinar je er alles over.

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Webinar Talenplan Waals Gewest

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust: concert en lezing

Categorieën:

De vakgroep Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik nodigt u van harte uit voor een concert-lezing door professor Frank van Vree en fluitiste Eleonore Pameijer, die plaatsvindt op donderdag 26…

Lees verder