Onderzoeksmarkt 2013: Oproep voor papers

De tweejaarlijkse onderzoeksmarkt van de ANBF vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 november aan de Université de Namur.

Informatie

Deze bijeenkomst wil een stand van zaken bieden van de neerlandistiek in al haar facetten (taalkunde, letterkunde, vertaalwetenschap, zakelijk Nederlands, didactiek van het Nederlands als vreemde taal, etc.). Zowel lopend onderzoek als vernieuwende projecten uit de onderwijspraktijk komen in aanmerking.

Met deze onderzoeksmarkt wil de ANBF neerlandici die actief zijn op een van deze gebieden, de kans geven hun werk voor te stellen aan een breed publiek van geïnteresseerden.

Call for papers

De neerlandici die een bijdrage willen leveren, sturen voor 31 augustus 2013 een abstract van max. 300 woorden naar Johan Vanparys (johan.vanparys@unamur.be). Daarbij hebt u de keuze tussen twee mogelijkheden:

  • een lezing van 20 minuten (+10 minuten discussie), of
  • een poster met korte uitleg tijdens een aparte sessie.

De werktalen zijn het Nederlands en het Frans. Bij onverwacht ruime belangstelling is er een selectieprocedure voorzien.

Het definitieve programma zal medio september meegedeeld worden. Bijdragen kunnen ter publicatie worden aangeboden aan n/f, het tijdschrift van de vereniging.

Organisatie

Johan Vanparys, Elisabeth Leijnse en Laurence Mettewie (UNamur)

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 29 november 2013
Locatie: Université de Namur
Contact: johan.vanparys@unamur.be

Prijs

Gratis voor leden, €30 voor niet-leden, €15 voor studenten en werkzoekenden.

Recente artikelen

Zomercursus Nederlands in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Van 28 augustus t.e.m. 8 september wordt in Louvain-la-Neuve een zomercursus Nederlands georganiseerd voor aankomende studenten die hun Nederlands willen bijschaven en zich willen klaarstomen voor een universitaire opleiding.

Lees verder

Webinar Subsidie aanvragen bij de Taalunie: waarvoor, hoe en wanneer?

Categorieën:

Tags :

Wil je een activiteit organiseren voor je leerlingen? Ben je van plan om met collega's aan een didactisch project te beginnen? Op 16 mei vertelt een webinar je er alles over.

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Webinar Talenplan Waals Gewest

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust: concert en lezing

Categorieën:

De vakgroep Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik nodigt u van harte uit voor een concert-lezing door professor Frank van Vree en fluitiste Eleonore Pameijer, die plaatsvindt op donderdag 26…

Lees verder