Didactiekdag 2012: Sociale media in het onderwijs

Op vrijdag 11 mei 2012 organiseert de ANBF haar jaarlijkse didactiekdag, die van 13 tot 18 uur zal plaatsvinden op de Haute Ecole Francisco Ferrer in Brussel.

Informatie

Sociale media zoals Facebook of Twitter zijn internettoepassingen voor online communicatie, die ook gebruikt kunnen worden voor samen werken én samen leren.

De mogelijkheden zijn enorm, maar er zijn ook valkuilen. Hoe zet je sociale media in als leermiddelen in het onderwijs? Dat bekijkt Erno Mijland met de deelnemers tijdens een interactieve workshop met uitdagende vragen en opdrachten.

Na een prikkelende inleiding over de mogelijkheden om sociale media als leermiddel in te zetten in het onderwijs, gaan de deelnemers onder begeleiding van de trainer aan de slag met een aantal opdrachten die in groepsverband worden uitgevoerd. Ze proberen een aantal sociale-media-leermiddelen uit. Ten slotte maken de deelnemers de vertaalslag naar hun eigen onderwijspraktijk door een lesidee met sociale media als leermiddel uit te werken.

Waar?

Haute Ecole Francisco Ferrer
Anneessensplein 11
1000 Brussel
(Metrostation Anneessens, vlak bij het Zuidstation)

Hoe?

U kunt zich vóór 5 mei 2012 online aanmelden via het inschrijvingsformulier op deze site. Het aantal plaatsen is beperkt tot 24 personen, daarom is tijdige aanmelding een must.

Inschrijvingsgeld: gratis voor ANBF-leden; 30€ voor niet-leden, vooraf over te maken op rekeningnummer 001-2693456-36 van de ANBF (IBAN BE 46001269345636).

Recente artikelen

Zomercursus Nederlands in Louvain-la-Neuve

Categorieën:

Van 28 augustus t.e.m. 8 september wordt in Louvain-la-Neuve een zomercursus Nederlands georganiseerd voor aankomende studenten die hun Nederlands willen bijschaven en zich willen klaarstomen voor een universitaire opleiding.

Lees verder

Webinar Subsidie aanvragen bij de Taalunie: waarvoor, hoe en wanneer?

Categorieën:

Tags :

Wil je een activiteit organiseren voor je leerlingen? Ben je van plan om met collega's aan een didactisch project te beginnen? Op 16 mei vertelt een webinar je er alles over.

Lees verder

Colloquium 2023: Taal, communicatie en cognitie: van onderzoek naar onderwijs

NVT-net organiseert op 31 maart 2023 een colloquium in Luik.

Lees verder

Vacature universitair docent Nederlandse Taalkunde in Lille

Categorieën:

De Université de Lille is op zoek naar een universitair docent (m/v/x) Nederlandse taalkunde voor een voltijdse aanstelling vanaf 1 september 2023.

Lees verder

Webinar Talenplan Waals Gewest

Categorieën:

Tags :

Wenst u meer te weten over het nieuwe talenplan van het Waals Gewest? Via een webinar weet u er alles over. Bekijk het programma en de informatie!

Lees verder

Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust: concert en lezing

Categorieën:

De vakgroep Nederlands van het Departement Moderne Talen van de Universiteit van Luik nodigt u van harte uit voor een concert-lezing door professor Frank van Vree en fluitiste Eleonore Pameijer, die plaatsvindt op donderdag 26…

Lees verder